UVJETI KORIŠTENJA

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Naš portal vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje su položne dolje navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala, te svih njegovih dijelova i internetskih stranica tvrtke Obrt za usluge Sphera (u nastavku samo portal), smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim mogućim rizicima koji nastaju korištenja ove internetske stranice, te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Omis-info.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri, to se odnosi i na same članke i na postove u forumu. Sve sadržaje omis-info.com portala koristite na vlastitu odgovornost i omis-info.com ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

AUTORSKA PRAVA
Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA
Drugi portali i internetske stranice smiju prenijeti dijelove pojedinih članaka isključivo kao vijest od najviše 1000 znakova uz obavezno navođenje izvora, pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst na portalu. Dopušteno je također prenijeti prvih tisuću znakova s linkom koji vodi na ostatak teksta na portalu. Ova odredba ne odnosi se na portale s kojima uredništvo ima izravni dogovor o drugačijim uvjetima.

PRAVO NA IZMJENE SADRŽAJA I USLUGA
Uredništvo portala zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE
Portal se sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača, na i izvan portala, isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Uredništvo portala poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, uredništvo portala neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
Uredništvo portala može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke uredništvo portala koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao rad portala i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.
Uredništvo portala se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

OBVEZE KORISNIKA
Korisnicima portala strogo je zabranjeno:
- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način
- objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
- manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala
- objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

REGISTRIRANI KORISNICI
Registriranjem na portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.
Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
Uredništvo portala zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
Uredništvo portala ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

PRAVILA KOMENTIRANJA
Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja. Opširnije o pravilima komentiranja.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA
Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.?
sphera468x60