Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Ekolozi ili lopovi- vitezovi starog željeza
#703
Willer
www.stariomis.blog.hr
Novi korisnik

Poruka: 6
graphgraph

Offline Profil

stari Omis
Ekolozi ili lopovi- vitezovi starog željeza prije 2 godina, 10 mjeseci Karma: 1
Evo otvaram ovu temu kako bih progovorio o problemu koji izgleda postaje sve veći.
Prije nekoliko dana objavljen je članak o tome kako je mještaninu Kučića nestao turanj težak 700kg. Pretpostavio bih da je stajao u dvorištu. Također, i jednom mještaninu sela Čelina također je nestao turanj!!!
Prije manje od godinu dana u Lokvi Rogoznici su raspiljeni stupovi javne rasvjete koji su bili deponirani ispod Jadranske magistrale kod pošte na Ivašnjaku. Nekoliko dana nakon toga su jednom mještaninu pokupljene cijevi i ostali željezni "retaji" koji su bili deponirani u jednom dijelu dvorišta. Svjedoci smo da svakodnevno (ili bolje rečeno svakonoćno) nestaju poklopci šahti ili prometni znakovi. U Medićima je "invalid" domovinskog rata pomalo i sofisticirano uništavao olupinu jedrenjaka "Metković"...itd..itd...
A svi dobro pamtimo slučaj kada je u talionicu otišao i kip Antuna Mihanovića, autora hrvatske himne, postavljen na Gracu. Iako su otkupljivači otpada dužni uzeti podatke iz osobne iskaznice očito je da se takva praksa izbjegava.
Očito je ova kriza nagnala mnoge da zaradu pronađu u sakupljanju otpada pa nebih želio udariti po svim ljudima koji marljivo rade i čiste našu prirodu da bi preživjeli. Samo po pojedincima bez obraza i časti.
Jer očito da ima drskih pojedinaca koji u interesu lake zarade ne prezaju ni pred kulturnim dobrom ni pred privatnim vlasništvom. Očito je da problem postoji i nebi bilo loše da svatko promisli kada vidi "tamića" i radnike-sakupljače da li oni pilaju olupinu automobila u jarku pored ceste ili u privatnom dvorištu?!
Jer, možda jednog dana i Vaš turanj, sidro ili bilo koji drugi ukras Vašeg dvorišta postane "staro željezo".
 
www.stari-omis.webs.com -Prva web stranica o starim razglednicama Omiša!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Idi na vrhStranica: 1
sphera468x60